Uspehi na tekmovanjih skozi čas

Dosežki naših učencev

Učenca klarineta iz razreda prof. Uroša Gorenca, Aljaž Jenko in Ivan Avanzo, sta dobitnika srebrne nagrade na tekmovanju Woodwind&brass, ki je bilo spomladi v Varaždinu. Korepetitor je pianist Vito Černko.

Učenca klavirja iz razreda prof. Mojce K. Sušnik, Tadej in Matej Rupar, sta na 12. Mednarodnem koroškem klavirskem tekmovanju, ki je bilo od 25. do 29. maja 2023, dosegla srebrno nagrado v 3. kategoriji klavirski duov. Učenka klavirja Sara Dermelj iz razreda prof. Ule Ulaga, je na istem tekmovanju, v 2. kategoriji klavir solo, dosegla zlato priznanje.

2022/2023

2021/2022

Klarinetist Aljaž Jenko iz razreda prof. U. Gorenca, je na mednarodnem tekmovanju Woodwind&Brass v Varaždinu v kategoriji 1.a. dosegel 2. mesto. Korepetitorica je bila Mojca K. Sušnik.

Na 51. Temsig-u sta klarinetista Aljaž Jenko (1.a kategorija) in Ivan Avanzo (1.b kategorija) dosegla izvrstna rezultata: Aljaž Jenko je prejel bronasto plaketo, Ivan Avnzo pa zlato plaketo. Pri klavirju ju je spremljal Marko Petrušič. Vsem iskreno čestitamo!

Učenca violine Tinkara Sitar in Peter Visočnik sta se udeležila 1. Mednarodnega tekmovanja Matija Bravničar, ki je zaradi epidemije covid-19 potekalo on-line v mesecu maju. Oba sta tekmovala v drugi kategoriji in dosegla bronasto priznanje. Čestitamo obema in njuni mentorici prof. Mariji Štular. Pri klavirju je spremljala prof. Elena Metelko.

Kar štirje učenci so se udeležili 50. tekmovanja mladih glasbenikov republike Slovenije, ki je izjemoma potekalo od 19. 5. do 11. 6. 2021. Tekmovali so v kategoriji solfeggio. Ivan Avanzo je prejel v kategoriji 1.A priznanje za udeležbo, Tadej Rupar pa v isti kategoriji zlato plaketo. V kategoriji 1.B je Matej Rupar osvojil srebrno plaketo, njegov vrstnik Krištof Joža Smukavec pa zlato plaketo. Vsem štirim tekmovalcem iskreno čestitamo. Njihova mentorica je prof. Ula Ulaga.

2020/2021

2019/2020

Matej Rupar se je udeležil mednarodnega klavirskega tekmovanja Muse 2020, ki je potekalo online, in prejel drugo nagrado v B kategoriji. Mateju in njegovi mentorici Mojci K. Sušnik iskreno čestitamo!

V mesecu maju se je naša učenka Vita Trtnik uspešno udeležila internetnega tekmovanja Pittsburgh International Piano Competition 2020. Viti in njeni mentorici Mojci K. Sušnik iskreno čestitamo!

V petek, 17. maja 2019, sta se naša učenca Matej Rupar in Vita Trtnik udeležila 9. Koroškega klavirskega tekmovanja v Radljah ob Dravi. Oba sta osvojila srebrni nagradi v 4. kategoriji. Iskrene čestitke Mateju in Viti ter mentorici Mojci K. Sušnik za dosežen uspeh!

Na mednarodnem tekmovanju Varaždin Woodwind and Brass je naš učenec klarineta Ivan Avanzo osvojil 1. nagrado v kategoriji A. Iskrene čestitke Ivanu in mentorju Urošu Gorencu za dosežen uspeh!

2018/2019

2017/2018

V mesecu juniju se je naš učenec violončela Jakob Kastelic uspešno udeležil 22. tekmovanja mladih inštrumentalistov Euritmia v Povolettu. Čestitamo Jakobu in njegovemu mentorju Petru Kaiserju!

Učenec violine Anže Kranjc se je 8. aprila 2018 udeležil mednarodnega tekmovanje v Trevisu v Italiji. Za svoj nastop je prejel priznanje. Pri klavirju ga je spremljala prof. Elena Metelko, njegova mentorica je prof. Ajda Kralj. Vsem iskrene čestitke.

Na 2. mednarodnem tekmovanju mladih violinistov in pianistov Tartini 2018 v Piranu je naša učenka klavirja Vita Trtnik osvojila 1. nagrado v kategoriji A. Iskrene čestitke Viti in mentorici Mojci K. Sušnik za dosežen uspeh!

Na 47. državnem tekmovanju mladih glasbenikov sta 11.3.2018 naša učenca Anže Kranjc in Neža Sušnik v kategoriji Solfeggio-I.a dobila zlati plaketi in še posebni priznanji za osvojenih 100 točk! Čestitke državnima prvakoma in mentorici Uli Ulaga za izjemen uspeh!

Naši učenci Neža Sušnik, Anže Kranjc in Andraž Ulaga so se udeležili 1. Srečanja ljubiteljev solfeggia Willemsovih šol, ki je potekalo 11.3.2017 v Ljubljani. Preizkusili so se v znanju solfeggia v A kategoriji. Vsi trije učenci so prikazali dobro znanje solfeggia, še posebno Neža Sušnik, ki je prejela posebno priznanje za odlično znanje solfeggia. Vsem udeležencem iskreno čestitamo!

2016/2017

2015/2016

Mladi pianist Matej Rupar se je 22.5.2016 udeležil Koroškega klavirskega tekmovanja v Radljah ob Dravi. V I. kategoriji je dosegel srebrno priznanje in prejel posebno priznanje za najmlajšega udeleženca tekmovanja. Čestitamo Mateju in mentorici Mojci K. Sušnik!

Naš učenec klavirja Andraž Ulaga se je 3.2.2016 udeležil 19. regijskega tekmovanja mladih glasbenikov Ljubljane TEMSIG. Dosegel je odličen rezultat v kategoriji I.A – srebrno priznanje. Čestitke Andražu in njegovi mentorici Mojci K. Sušnik!

V sredo, 22. aprila 2015, se je Andraž Ulaga udeležil mednarodnega klavirskega tekmovanja v Varaždinu in prejel drugo nagrado v A kategoriji (92,67 točk). Andražu in mentorici Mojci K. Sušnik iskreno čestitamo!

2014/2015